Het is rood en het brandt…

3 Apr

Het is rood en het brandt. Rara wat kan dit zijn?

Het zijn mijn lippen en de huid die eromheen zit. Het is altijd weer hetzelfde na een verkoudheid. Zodra mijn neus verstopt zit en ik met een gesloten mond niet meer kan ademen, dan doe ik dus mijn mond open zodat ik daardoor kan ademen. Maar terwijl ik dat doe, gaat automatisch mijn tong aan mijn lippen slikken. Overdag en ’s nachts, ik kan het niet tegenhouden. Maar als resultaat daarvan krijgen mijn lippen allemaal gekke korstje en een hele huid die rood en hard is. Heel fijn.

Ik smeer nu als een idioot met lippenbalsem, maar het zal nog wel een week duren voordat ik geen brandende clownsmond meer heb. En eigenlijk is het veel slimmer om tijdens de verkoudheid te gaan smeren met lippenbalsem, maar dan likt mijn tong het er net zo snel weer af. Niet handig dus.

Ik moet voortaan gewoon niet meer verkouden worden. Of er moet een manier komen zodat mijn neus niet meer dicht gaat zitten, want dat is dus juist het probleem. Plus het feit dat mijn tong tijdens een verkoudheid een eigen leven leidt. Stiekem is dat eigenlijk het grootste probleem. Maar hoe leer je een tong dat hij of zij dat niet meer moet doen? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: