Gedoe en gedonder.

16 Apr

Ik heb het helemaal gehad. Thuis geeft mijn broer met ADHD veel problemen en op school geeft het profielwerkstuk mij veel problemen.

Het profielwerkstuk is inmiddels afgerond. De presentatie was een week uitgesteld maar is toch uiteindelik wel gehouden. Voor mijn gevoel ging alles goed met de presentatie. Ik wissel eigenlijk geen woorden meer met mijn partner, maar die avond ging het best wel goed. Maar toen ik mijn cijfer kreeg, was ik erg teleurgesteld. Mijn partner had namelijk 2 punten hoger in haar gemiddelde dan ik had. Ik heb al een lang gesprek gehad met mijn begeleider, maar hij wil niet goed prijs geven waarom ik zoveel lager heb dan haar. Toen heeft mijn moeder nog een kwartier staan lopen bellen, maar allemaal zonder resultaat. Maandag ga ik met mijn teamleider praten hoe nou verder. Want al zou mijn cijfer met een halve punt omhoog staan, dan sta ik een extra compensatiepunt. En die heb ik gewoon keihard nodig. En ik heb zoveel tijd in het profielwerkstuk gestoken dat ik het echt niet snap waarom ik zoveel lager heb.

Thuis gaat alles ook niet super. Mijn broer zit denk ik een dieptepunt. Alles is niet zijn schuld, maar onze schuld. En overal heeft hij commentaar op en elke dag gaat er wel iets stuk of wordt er met een deur geslagen. Het liefst wil ik hem gewoon het huis uit hebben, maar hij vindt het nog wel even lekker om in hotel ouders te verblijven.

Daarnaast ben ik wel blij dat ik geen opdrachten meer hoef te maken voor school. De definitieve cijfers moeten nu ingevoerd zijn en er kan niets meer aan toegevoegd worden. Helaas sta ik twee onvoldoendes, maar ik heb ook twee compensatiepunten. Eigenlijk zijn al mijn cijfer net onder de zes, maar nog wel een voldoende. Dus ik moet keihard mijn best gaan doen voor de examens want ik zal en moet het examen gaan halen. Vandaag ga ik alvast een planning maken, want op school doen we toch niets meer dus kan ik net zo goed alvast beginnen met leren. Nog maar een maand, en dan is het al zover.

Vandaag moet ik ook maar even mijn kamer gaan opruimen, want ik kan niet eens normaal bij mijn bed komen of aan mijn bureau zitten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: