Ik zou zo graag willen.

11 Mei

Ik zou zo graag op kamers willen gaan.
Volgend jaar ga ik (als het goed is en ik de examens haal) een hbo-studie volgen in Groningen. Nou is Groningen niet zo ver weg als je in de auto gaat. Maar wil je met het openbaar vervoer? Dan is het een drama. En dat drama betekent dat ik meer dan twee uren onderweg ben op de fiets, in de trein en in de bus naar Groningen. En eerlijk gezegd, vind ik dat iets te lang en veel te veel gedoe.

De enige oplossing om dat drama te ontwijken, is dus op kamers gaan. Helaas zit dat er eigenlijk ook niet in. Het is gewoon vreselijk duur. Zelfs als ik een baantje erbij ga nemen, heb ik nog te weinig geld om rond te komen. Lenen bij DUO is voor mij geen optie, dat wil ik gewoon niet. Lenen bij mijn ouders wil ik eventueel wel, maar mijn ouders hebben geen vast inkomen. Het is altijd afwachten wat ze verdienen vanwege de seizoenen en omstandigheden.

Dus ik heb nu eigenlijk een dilemma. Ga ik naar Groningen, of zal ik toch een opleiding kiezen die beter te bereiken is, maar dan dus wel minder leuk is.

Nouja, ik zal eerst mijn examens maar eens moeten gaan halen. Dan zien we dan wel weer verder.

Advertenties

5 Reacties to “Ik zou zo graag willen.”

 1. Loni 11 mei 2011 bij 18:24 #

  >Waarom heb je te weinig geld als ik vragen mag? Want heel veel studenten zitten toch op kamers?En Groningen is leuk hoor 🙂 Ik zit er nu ook al 8 jaar op school, maar ik vertrek over 1 jaar naar Utrecht.

 2. Jana 11 mei 2011 bij 18:34 #

  >Veel ouders betalen voor hun kinderen dingen zoals het collegegeld en de zorgverzekering heb ik gehoord. En daar zijn mijn ouders niet tot in staat.En ik wil gewoon echt niet lenen. En ik wil niet meer dan 14 uren werken omdat ik ook nog tijd nodig heb voor mijn studie natuurlijk. En dan kom ik toch net geld te kort als ik alles wat ruim bereken.Groningen lijkt mij echt een leuke stad. Ik kom er nu al vaak te winkelen etc. en de sfeer die er hangt is gewoon heel gezellig. Het zou mij echt heel erg leuk lijken om in Groningen te wonen.

 3. Loni 11 mei 2011 bij 19:01 #

  >Waarom wil je dan niet lenen? Want bij DUO heb je toch voor studenten voordelige rentes?

 4. Jana 11 mei 2011 bij 19:20 #

  >Ik wil niet ergens aan vast zitten. En je hoeft het pas binnen 15 jaar terug te betalen. Maar ik stel me al een leven voor waarin ik geen baan heb en moeite heb om rond te komen en dan ook nog eens die lening moet af betalen. Misschien moet ik toch maar lenen, maar ik heb altijd een slecht gevoel bij leningen gehad en dus begin ik er liever ook niet aan.

 5. Loni 11 mei 2011 bij 20:43 #

  >Ok ik snap je wel, ik vind lenen ook maar iets 'engs' en 'wat als dit…' enzo. Maar ik denk dat het uiteindelijk wel handig is want er zijn zoveel studenten die het doen en als je gewoon zuinig bent, is er denk ik niets aan de hand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: